En biotop

En biotop (af græsk bios = "liv" + topos = "sted") er en rumligt afgrænset, mindre enhed af et økosystem, hvor de ydre vilkår (klima, jordbund osv.) sætter grænserne. På sådan et sted findes et livsfællesskab (biocønose) mellem bestemte plante-, svampe-, bakterie- og dyrearter, og det er afgørende for, at man kan skelne mellem forskellige biotoper. Efterhånden er vegetationen blevet det vigtigste kendemærke for de forskellige landbiotoper, fordi den er så let at beskrive præcist. Ordet bruges ofte ensbetydende med habitat, dog sådan at angelsaksiske forfattere foretrækker habitat, mens skandinaviske og tyske foretrækker biotop. Begreberne kan med fordel underordnes hinanden, sådan at "biotop" bruges om et områdes miljøvilkår, mens "habitat" betegner en enkelt dyre- eller plantearts præcise levested indenfor biotopen.
(http://da.wikipedia.org/wiki/Biotop)

tirsdag den 18. marts 2008



Det pibler frem i skovbunden, alle træerne har næsten grønne knopper nu, mens der ingen liv synes at være i vandet - på vandet derimod er der "rappende" ænder .o)

3 kommentarer:

Ida Guldager sagde ...

Hej Tina

Måske er det lidt for koldt i vandet endnu - er det klart vandet? Lugter det?

Der er godt gang i din skovbund - prøv evt. at tage et billede af en enkelt plante tættere på. Du kan evt. hente inspiration på min gamle naturfags blog: http://idaguldager.blogspot.com/2007/05/plantebestemmelse.html

God fornøjelse!
Ida

Tina Gøtke sagde ...

Hej Ida

Nej, vandet er grumset og mudret - føler mig totalt som Søren Ryge nu *GG*, men vandet lugter afhængig af vejret kan man sige - ellers også er det bare indbildning... :o)

Vil tjekke din gl. blog

Tina

Ida Guldager sagde ...

Hej Tina

OK - jeg holder øje med, om der kommer flere plantebilleder på din blog :-)

Ida


Min biotop d. 09.03.08